Waarom naar Egmond

De Noord Hollandse badplaats Egmond aan Zee is een populaire bestemming onder vakantiegangers uit Nederland en Duitsland. Het dorp ligt direct aan de zee en de duinen en is met zijn 4600 inwoners een bijzondere badplaats om te ontspannen en een aantrekkelijke vakantie in Noord-Holland door te brengen.

Onze bungalows zijn een prima startpunt voor uw strandvakantie of diverse activiteiten. Egmond aan Zee is voor jong en oud een geweldige bestemming. Wie wandelt langs het strand van Egmond aan Zee wacht een gastvrije lokale bevolking van het voormalige vissersdorp.De  gezellige cafés en restaurants en ook de vele activiteiten maken Uw vakantie tot een aangenaam verblijf.

Laat U betoveren! Vele gasten die ooit naar Egmond aan Zee zijn gekomen, komen terecht weer iedere keer terug. De bijzondere sfeer van een vissersdorp, de frisse Noordzee lucht, overal een gratis toegankelijk zandstrand en de vele mogelijkheden voor recreatieve en sportieve activiteiten zijn een garantie voor een geslaagde vakantie! Of het nu winter of zomer, hoogseizoen of laagseizoen is, in Egmond biedt elk seizoen uitstekende mogelijkheden voor een geslaagde vakantie aan de Noord Hollandse Noordzeekust.

In de 50er en 60er jaren werden schoolkinderen met een slechte gezondheid naar de gemeente Egmond gestuurd om te herstellen en aan te sterken in verschillende “koloniehuizen”. De gemeente Egmond omvat naast het oude vissersdorp Egmond aan Zee, met haar rustige en typisch Nederlandse huizen, de dorpen Egmond Binnen en Egmond aan den Hoef.

Het historische dorp Egmond aan Zee heeft ook een aantal opmerkelijke bezienswaardigheden. Zo is er het "Museum van Egmond", en natuurlijk de Vuurtoren JCJ van Speijk van 1834 welke op vrijdagavond in het seizoen en op gezette tijden te bezichtigen is. In de zomermaanden is er op woensdag namiddag de wekelijkse braderie en op zondagmiddag op het Pompplein het “loop naar de pomp” festival met live muziek waarvan je op de vele terrassen volop kan genieten. Het hele jaar door zijn alle winkels in de winkelstraat ook zondag geopend en in het seizoen ook ’s avonds.

In Egmond Binnen vindt U de tot ver over de landsgrenzen bekende Abdij van Egmond. Deze originele abdij uit de 10e eeuw werd het startpunt voor de kerstening van Europa. In het nieuwe klooster gebouwd in 1934 leven en werken vandaag de dag nog steeds Benedictijner monniken. Het Abdij museum geeft een inzicht in de historie en de pottenbakkerij en kaarsenmakerij. In Egmond Binnen vindt u ook een pittoreske kerk.

In het dorp Egmond aan den Hoef resideerde ooit de graaf van Egmond. Van zijn geweldige Waterslot is momenteel helaas alleen nog een ruïne over, Maar ook deze ruïne en de slotkapel zijn een bezoek meer dan waard.

En natuurlijk het Noord Hollandse Duinreservaat een natuurgebied met natuurlijke duinen. Hier heeft U alleen toegang tot zonsondergang met een "Duinkaart", die u bij aankomst in de bungalow gratis ter beschikking wordt gesteld.

Ook voor liefhebbers van cultuur en uitgaansleven heeft Egmond aan Zee veel te bieden. In het dorp vindt u diverse cafés en restaurants, en pubs om 's avonds uit te gaan. In de zomermaanden is er op woensdag namiddag de wekelijkse braderie en op zondagmiddag op het Pompplein het “loop naar de pomp” festival met live muziek waarvan je op de vele terrassen volop kan genieten. Het hele jaar door zijn alle winkels in de winkelstraat ook zondag geopend en in het seizoen ook ’s avonds.