Actief in Egmond aan Zee

Blijf fit, zelfs op vakantie! Op de comfortabele Egmondse tennisbanen kunt u heerlijk een balletje slaan, met de fiets of atb kunt u zich heerlijk uitleven in de omgeving en het Noord Hollands duinreservaat, hier kunt u ook bewegen door verkwikkende wandelingen of nordic walken. Ja zelfs te paard kunt u genieten van strand en duinen en… staan er bij ons in de directe omgeving maar liefst 243 holes ter beschikking verdeeld over 27 banen om een heerlijk balletje golf te slaan!! Zo geniet U ook tijdens Uw favoriete bezigheid volop van de frisse zeelucht omdat er volop mogelijkheden zijn voor een actieve en sportieve vakantie in de omgeving van Egmond aan Zee. Op deze pagina informeren wij u alvast verder.

Fietsen in Egmond aan Zee

Wat is er mooier dan een avontuurlijke fietstocht door het duingebied tussen Castricum en Schoorl. Het Noord-Hollandse landschap is ongelooflijk veelzijdig en altijd leuk om te verkennen per fiets. Bij het beheer van de duinen zet PWN steeds vaker zogeheten grote grazers in. Dit zijn dieren als schapen, geiten, Exmoorpony’s, Shetlandpony's, Schotse Hooglanders en Konikpaarden. Zij zorgen dat gras en struiken geen kans krijgen om het duin te overwoekeren. Het fietsroutenetwerk is zeer comfortabel en veel knooppunten bieden een veelzijdige route. Wij raden u aan de fietskaart van Den Helder tot Amsterdam bij het VVV te kopen. Waar je bent, kunt u eenvoudig zien door de nummers van de knooppunten. Afhankelijk van Uw conditie zijn er langere en kortere routes om te fietsen.

13 * Agu Egmond-Pier-Egmond strand ATB Race

Op zaterdag 8 januari 2011 vindt de 13e AGU Egmond-Pier-Egmond plaats. Deze mountainbikewedstrijd is de grootste en meest aansprekende ATB Strandrace van de Benelux. Tussen de honderden recreanten bevinden zich elk jaar vele mountainbike toppers en wegrenners van naam. Het parcours is 36 kilometer lang en gaat over het Noordzeestrand, met de start (11.00 uur) en finish op de boulevard in Egmond aan Zee. Iedere redelijk getrainde fietser kan deze winterklassieker volbrengen. Info: www.aguegmondpieregmond.nl

Beleef de sensatie en het plezier van Mountainbiken! In Schoorl is een bekend parcours waar elk jaar nationale en internationale wedstrijden worden gehouden. Er zijn clinics voor de gevorderde en beginnende mountainbiker. Voor Clinics en verhuur kijk op de website www.onyva.org

Wandelen in Egmond aan Zee

En wat is er mooier dan een avontuurlijke wandeling door het duingebied tussen Castricum en Schoorl. Nergens anders vind je zo’n wandelparadijs met zo’n gevarieerd kustlandschap gevormd door naald- en loofbossen, heide, zand en met helmgras begroeide duinen. Voor de (nordic) wandelaars is er een veelzijdig netwerk van paden in de omgeving van Egmond aan Zee. Probeer eens het "Noord-Holland Pad", een zeer bijzonder parcours van 270 km, dat loopt door het gevarieerde landschap, met name door het hart van Noord-Holland dat in heel Europa bekend staat om zijn uniciteit. Info: www.noordhollandpad.nl

In het weekend van 22 en 23 Januari 2011 vindt de 8ste Egmond Wandel Marathon plaats. Start en finish in Egmond aan Zee. Verschillende routes voor wandelaars en nordic walkers. Een maximum van 13.000 mensen kunnen hieraan deelnemen en genieten van een fantastisch wandelweekend in een van de mooiste natuurgebieden van Nederland. Info: www.egmondwandelmarathon.nl.
Van woensdag 15 Juni tot en met zaterdag 18 Juni 2011 vindt de 5e "Plus Wandel 4daagse” van Alkmaar plaats! Een must voor de serieuze wandelaar. Een groot feest met ongeveer 7.500 sportfans lopen rond Alkmaar. Vier dagen wandelen in Noord-Holland met verschillende routes door dorpjes, strand, duinen, weilanden en op zaterdag een geweldige finale in het centrum van Alkmaar. Info:  www.pluswandelvierdaagsealkmaar.nl 

Golfen in Egmond aan Zee

Met 66 holes, verdeeld over zeven banen is golfbaan Spaarnwoude de grootste openbare golfbaan van Europa. Deze golfbaan ligt op slechts 35 km, nog geen half uurtje rijden, van Egmond, Onze accommodaties zijn daarom ook een perfecte uitvalsbasis voor een geweldige golfvakantie. Doordat Golfbaan Spaarnwoude een openbare baan is, kan iedereen profiteren van het speeloppervlak. Jaarlijks bezoeken zo'n 350.000 mensen de golfbaan en worden er ongeveer 175.000 rondes gespeeld. Deze golfbaan is het domein van zowel ervaren als beginnende golfers. De ervaren golfers kunnen terecht op de 27 wedstrijdholes, die de A-status van de Nederlandse Golf Federatie (NGF) hebben. Speciaal voor beginnende golfers zijn er twaalf pitch en putt holes. Ook de 9-holes par-3-baan (de F-baan) leent zich uitstekend voor beginnende golfers. Info: www.golfbaanspaarnwoude.nl.
Maar verbaast u verder… In de onmiddellijke omgeving van Egmond aan Zee, heeft  u met maar liefst 243 holes de keuze uit 27 Golfbanen!! In geen enkele andere regio heeft U zoveel keus om Uw geliefde sport te beoefenen. Dus.... Golfset vergeten? Geen probleem. Op amper 10 autominuten vindt "Jumbo Golfwereld" aan de Kennemerstraatweg 524-526, 1851 NH  Heiloo. Hier vindt U alles over Uw geliefde sport en huurt U eenvoudig tegen geringe vergoeding een komplete golfset! Kijk ook op www.jumbogolfwereld.nl Indien gewenst informeren wij U tijdens Uw verblijf graag verder. 

Tennissen in Egmond

Direct achter de Boulevard Noord in Egmond aan Zee ligt het openlucht tennispark "De Duinpan"> Een park met 5 Gravel banen. Beheerder van het park is Tennisclub Egmond aan Zee. Hetv tennispark is geopend van 1 April tot 1 Oktober en ook beschikbaar voor badgasten in Egmond aan Zee. Info:: www.tcegmondaanzee.nl.

TC Hogedijk is de grootste sportvereniging van de Egmonden met meer dan 550 leden en 32 jaar jong! De 8 verlichte “FRENCH COURT” banen liggen zeer goed bereikbaar aan de Hogedijk nr 6 te Egmond Binnen, afslag Zeeweg. Dankzij onze “FRENCH COURT” banen, is het park het hele jaar geopend. Info: www.hogedijk.nl. Aan de Herenweg 273 B in Egmond aan den Hoef ligt tennisclub Wimmenum. Info op www.wimmenum.nl. Met 3 overdekte tennisbanen is het tenniscentrum Hippo de Beeck in Bergen ook zeer goed uitgerust. De banen zijn ook het hele jaar geopend. www.hippos-debeeck.nl. Ook in Heiloo en Alkmaar zijn diverse in- en outdoor  parken.

Paardrijden in Egmond aan Zee

Diverse manages hebben de mogelijkheid om een rijtour te maken door de prachtige omgeving van Bergen, Egmond en Schoorl. Paardrijden voor beginners (stap), en gevorderden. De ritten worden begeleid door de medewerkers van de manage. Als u niet beschikt over een cap, kunt u deze lenen. Een rit door bos en duin, is geschikt voor ervaren ruiters die de galop goed beheersen. Er wordt gereden in groepen van vier tot tien mensen. Als er meer kandidaten zijn wordt de groep afhankelijk van de ervaring en wensen verder ingedeeld. Per groep rijdt tenminste een begeleider mee, verantwoordelijke is voor de veiligheid en het gebruik van de paarden. De rit duurt minimaal twee uur. Op het strand rijden vanuit het bos en de duinen is de meest normale zaak van de wereld en geeft nog maar eens de prachtige locatie van de manage aan. Om deel te nemen aan het strand rijden, moet u wel beschikken over een intensieve rijervaring. Verder gelden dezelfde voorwaarden als een rit door de bossen. De rit duurt minimaal twee uur. Ook dagtochten door de prachtige bossen en de duinen eventueel gecombineerd met een strand rit zijn mogelijk. Voor gevorderde ruiters met voldoende strandervaring is de “volle maan rit” een geweldige ervaring. In het maanlicht wordt door de bossen en duinen naar het strand gereden. Een ervaring die je niet mag missen. Als je tijdens dje vakantie je eigen paard of pony mee wilt nemen, dan kan er ook een paardenbox gehuurd worden. Dit moet echter wel van tevoren worden gereserveerd. Info: Egmond aan den Hoef: www.manegegroot.nl of www.manegedehoef.nl Info Schoorl: www.poelenburgh.nl.

Surfen in Egmond aan Zee

Uitstekende windcondities op het strand van Egmond aan Zee trekken elk jaar vele surf atleten. Ook u kunt als beginner in Egmond aan Zee terecht. Vooral het Kite Surfen neemt een steeds grotere vlucht. Zelfs het toekijken geeft al een geweldige kick! Maar wil je het zelf ook proberen of ben je al een  Topper? Kijk maar even op www.kite-egmond.nl voor een “kicken met wind”  ervaring.

Vissen in Egmond aan Zee

In Egmond aan Zee en omgeving zijn natuurlijk ook veel mogelijkheden om te vissen. En wat denk je van vissen aan de branding? Voor vergunning en informatie kun je terecht bij de VVV in de Voorstraat van Egmond aan Zee. Voor leuke informatie over de sportvis vereniging in Egmond aan Zee kun je terecht op www.bvdewerf.nl.